online marketing nieuws en tips, onze top 10 van deze zomer

WordPress 4.0 uitgebracht

De nieuwste versie van de populaire dienst is voorzien van een nieuw systeem voor het beheren van geüploade media zoals afbeeldingen en video’s. Ook is het proces voor het invoegen van media in artikelen op de schop gegaan.

Bron: Techzine.nl

Twitter wordt relevanter en meer privé

Twitter wordt in de toekomst meer privé en relevanter. Het bedrijf lijkt enigszins van het openbare en chronologische karakter van de dienst af te stappen.

Bron: Nutech.nl

Facebook breidt privacy-instellingen uit

Facebook geeft zijn gebruikers meer controle over welke informatie gekoppelde apps en sites kunnen aanspreken.

Bron: Nutech.nl

Facebook-video’s dagelijks één miljard keer bekeken

Video’s die op Facebook worden gezet worden op een gemiddelde dag gezamenlijk ruim een miljard keer bekeken.

Bron: Nutech.nl

Google Chrome voor Windows is veiliger, stabieler en sneller door 64bit-update

Google is begonnen met de uitrol van de stabiele versie van Chrome 37 dat 64bit ondersteunt, waardoor een hogere snelheid en stabiliteit wordt beloofd. De 64bit-variant voor Mac OS X is nog in ontwikkeling.

Bron: Techzine.nl

Google wil betere steden en vliegvelden bouwen

We weten inmiddels wel dat Google zich absoluut niet enkel bezighoudt met het aanbieden van een zoekmachine en het tonen van advertenties. Het Amerikaanse bedrijf heeft grote ambities, een nieuw voornemen zou zijn om hypermoderne steden en vliegvelden te ontwerpen en bouwen.

Bron: Techzine.nl

WordPress vervangt 100.000 wachtwoorden na Google-lek

Naar aanleiding van een lek van inloggegevens van zo’n 5 miljoen Google-accounts zijn de gegevens van ongeveer 100.000 WordPress-accounts van een reset voorzien. Automattic, de maker van WordPress, geeft aan dat de wachtwoorden van de bewuste accounts overeenkwamen met de vermeldingen op de lijst die op een Russisch forum werd geplaatst.

Bron: Techzine.nl

Nieuw: Google Domains. Nuttig of melkkoe?

Op 5 augustus kondigde Google een nieuwe dienst aan: Google Domains. Echt nieuw is het natuurlijk niet, het is eerder een uitbreiding van of een toevoeging aan het al bekende Google Sites. Wat wel bijzonder is, is dat Google hierbij meer dan 1.500 nieuwe TLD’s (Top Level Domains) promoot.  Hoeveel invloed hebben deze extensies op het ranking-algoritme? Kortom, wat is (het nut van) Google Domains?

Bron: Emerce.nl

Duitsland wil meer weten over geheim zoekalgoritme Google

De Duitse overheid wil dat Google transparanter is over het zoekalgoritme waarmee Google webpagina’s indexeert en presenteert aan de overgrote meerderheid van de Europese internetters.

Bron: Nutech.nl

Google.com: Zo veranderde de zoekmachine in vijftien jaar

Google is een innovatief bedrijf, maar veranderde aan de voorpagina van de zoekmachine in vijftien jaar slechts mondjesmaat iets. NUtech.nl zocht de belangrijkste wijzigingen op en zet ze voor je onder elkaar.

Bron: Nutech.nl

 Terug

 Naar boven