22-30 november 2014

online marketing nieuws en tips, onze top 5 van de week

Europees Parlement voor afsplitsing zoekmachine Google

Het Europees Parlement neemt een motie aan die het mogelijk maakt dat Google zijn zoekmachine moet afsplitsen van andere commerciële diensten, zoals Gmail en Maps.  Dit besluit zou kunnen leiden tot twee afzonderlijke Google-bedrijven. Het Parlement vindt namelijk dat een zoekmachine die andere diensten levert, de populariteit van de zoeker kan gebruiken om met zijn andere diensten een grote machtspositie in te nemen.

Bron: Emerce

Tumblr is snelst groeiende sociale medium

Tumblr heeft Instagram van de troon gestoten als snelst groeiende sociale medium. Tumblr zag het aantal actieve gebruikers de afgelopen zes maanden met 120 procent groeien.

Bron: Nutech.nl

Twitter houdt bij welke apps je op de smartphone hebt staan

Microblogdienst Twitter heeft bekendgemaakt dat het gaat bijhouden welke apps er op de toestellen van gebruikers zijn geïnstalleerd. Het bedrijf is naar eigen zeggen van plan om de verzamelde data te gebruiken om de gebruikservaring te verbeteren.

Bron: Techzine

Microsoft en Yahoo verwijderen ook privacyschendende zoekresultaten

Naast Google zijn ook Microsoft en Yahoo zijn begonnen met het verwijderen van privacyschendende zoekresultaten in de zoekmachine.

Bron: Nutech.nl

Youtube laat gebruikers kanaal-url aanpassen

Youtube-gebruikers kunnen de naam en bijbehorende url van hun kanaal nu aanpassen, zonder volgers te verliezen. Dat maakt Google bekend. Tot nu toe konden gebruikers de url van hun kanaal niet veranderen zonder dat ze daarmee al hun volgers zouden achterlaten. Nu is dat veranderd voor Youtube-gebruikers met vijfhonderd volgers of meer.

Bron: Nutech.nl

 Terug

 Naar boven