1-10 februari 2019

online marketing nieuws en tips, onze top 5 van de week

 1. Microsoft raadt bedrijven gebruik van Internet Explorer af

  Een beveiligingsexpert van Microsoft roept gebruikers op een andere standaardbrowser dan Internet Explorer in te stellen. Voor bedrijven is Internet Explorer een ondersteuningsoplossing, maar niet langer een browser die bedoeld is voor dagelijks internetgebruik, schrijft Microsoft-beveiligingsexpert Chris Jackson in een blogbericht.

 2. Zuckerberg wil Messenger, Instagram en Whatsapp samenvoegen

  Whatsapp, Facebook Messenger en Instagram zijn tot nu toe altijd aparte, concurrerende producten geweest, zelfs na de overname door Facebook, Mark Zuckerberg wil daar verandering in brengen en de drie diensten samenvoegen om ze zo uitwisselbaar te maken.

 3. Duitsers verbieden Facebook data van al zijn apps te koppelen

  Een van de plannen van Facebook gaat niet zomaar door. De Duitse mededingingsautoriteit, de Bundeskartellamt, laat weten dat het beperkingen gaat leggen op de mogelijkheden voor Facebook met de gebruiksgegevens van zijn diensten en het internet als geheel. Dat is de conclusie na een lang onderzoek van de autoriteit.

 4. Twitter verliest wederom miljoenen gebruikers

  Het aantal maandelijks actieve gebruikers op Twitter is voor het derde opeenvolgende kwartaal gedaald, meldt Twitter bij de publicatie van de cijfers over het vierde kwartaal. Volgens Twitter is het aantal gebruikers met vijf miljoen gedaald ten opzichte van het vorige kwartaal. Het platform heeft op dit moment 321 miljoen gebruikers.

 5. 'Nederlanders melden meeste datalekken in Europa'

  Nederland maakte de meeste meldingen van datalekken sinds de invoering van de Europese privacywet (AVG). In totaal maakten Nederlanders 15.400 keer melding van een inbreuk op hun digitale gegevens, significant meer dan Duitsland (12.600) en het Verenigd Koninkrijk (10.600).

 Terug

 Naar boven