10-16 augustus 2013

online marketing nieuws en tips, onze top 3 van de week

Meer likes en shares op Facebook? Maak mensen boos.

Wil je dat jouw reclameboodschap gedeeld wordt op Facebook, Twitter of Google Plus? Zorg er voor dat je mensen boos maakt. Om te voorkomen dat je je volgers nu meteen gaat beledigen, snel nog even een korte toelichting. De belangrijkste bevinding van het onderzoek: een boodschap die je of heel boos of heel vrolijk maakt, wordt vaker gedeeld dan een boodschap waarvan je verdrietig of neerslachtig wordt. Een goede tip om rekening mee te houden is dat de content van de reclameboodschap gericht moet zijn op het opwekken van sterke emoties, die de consument motiveren om in actie te komen. Online Marketeers hoeven dus niet bang te zijn om campagnes te bedenken die gevoelens van woede, angst of spanning oproepen. Juist dat soort emoties zullen de consument in beweging brengen.

We kunnen zelf nu zo even niets verzinnen om je boos te maken, dus helaas zal deze pagina waarschijnlijk niet vaak gedeeld worden.……

Lees het artikel op Frankwatching

Linkbuilding met behulp van persberichten minder waardevol bij zoekmachine optimalisatie

Linkbuilding is gunstig voor de ranking in Google. Hoe meer relevante links er naar je website zijn gelegd, des te hoger zal Google je website waarderen. Een slimme methode om snel aan veel links te komen, is het uitbrengen van een persbericht via persdiensten. Veel websites zullen het persbericht automatisch overnemen, waardoor de link naar je website in het persbericht snel voor extra links zal zorgen. Google heeft nu echter een wijziging doorgevoerd, waardoor dergelijke links lager zullen worden gewaardeerd dan tot nu toe het geval was.

Lees het artikel op Emerce

Betalen via Facebook zal binnenkort mogelijk worden

Facebook is bezig een eigen betaalmiddel op te zetten voor mobiele telefoons. Het zou makkelijker moeten worden om via Facebook aankopen te doen. Facebook gebruikers zouden hun creditcard gegevens aan hun profiel kunnen koppelen en vervolgens met hun Facebook aankopen kunnen doen bij partners van Facebook.

Lees het artikel op Nutech.nl

 Terug

 Naar boven