11-17 november 2019

online marketing nieuws en tips, onze top 5 van de week

 1. Instagram test verbergen van aantal likes in alle landen

  Instagram breidt een test uit waarmee het aantal likes bij een foto niet langer zichtbaar is, maakt het bedrijf bekend via Twitter. De test liep al in enkele landen, maar nu zien ook gebruikers in Nederland mogelijk geen likes meer.

 2. Google zet reclameborden op Maps

  Bedrijven, winkels en andere instanties die draaien op passerend publiek kunnen binnenkort reclameruimte gaan kopen op Google Maps. Met een druk op de knop voegen gebruikers een extra stop toe aan hun routekaart.

 3. Google moet weer gegevens van neprecensenten op Maps overhandigen

  Google moet persoonsgegevens overhandigen van mensen die via Google Maps negatieve neprecensies hebben achtergelaten bij een Amsterdamse kleermakerij, heeft de rechtbank in Amsterdam deze week besloten in een zaak tussen de kleermakerij en het Amerikaanse bedrijf.

 4. Ophef en angst onnodig voor YouTubers

  Google heeft onlangs de algemene voorwaarden voor YouTube aangepast en daarin stond onder andere een passage over het opdoeken van accounts als deze niet commercieel rendabel zijn. Dit zorgde voor paniek onder gebruikers met weinig abonnees en gebruikers die YouTube ├╝berhaupt niet gebruiken om geld mee te verdienen, maar die hoeven zich, volgens Google, geen zorgen te maken.

 5. Facebook kondigt Facebook Pay voor betalingen in sociale media aan

  Facebook kondigt Facebook Pay aan, een methode om binnen de vier sociale media van het bedrijf betalingen te doen. De betaalmethode wordt eerst beschikbaar voor Facebook en Messenger in de Verenigde Staten, maakt het bedrijf bekend op zijn website.

 Terug

 Naar boven