15-22 december 2014

online marketing nieuws en tips, onze top 5 van de week

Instagram-gebruikers woedend na verwijderen miljoenen spamaccounts

Instagram heeft donderdagnacht miljoenen spamaccounts verwijderd en daarmee de woede van gebruikers op zijn hals gehaald. De fotodienst kondigde via de app al een week aan dat spamaccounts zouden worden verwijderd en dat daardoor het aantal volgers kon wijzigen, maar toch reageerden veel gebruikers woedend. Uit klachten op zowel Instagram als Twitter blijkt dat veel gebruikers niet weten waardoor ze ineens tientallen tot duizenden volgers zijn kwijtgeraakt.

Bron: Nutech.nl

Microsoft stopt met browserkeuzescherm

Microsoft toont gebruikers in de EU geen browserkeuzescherm meer als ze Windows instellen. Internet Explorer is weer de standaardbrowser van het OS. Volgens Microsoft is de termijn die de EU gesteld had verlopen.

Bron: Tweakers

‘Google denkt aan koop nu-knop in zoekmachine’

Google denkt aan het introduceren van een koop nu-knop binnen zijn zoekmachine, zodat bezoekers Google niet hoeven te verlaten om producten aan te schaffen. Deze zou het mogelijk maken om producten die als zoekresultaten worden weergegeven in Google direct aan te schaffen, zonder dat consumenten hiervoor naar een aparte site moeten.

Bron: Nutech.nl

‘Twitter en Foursquare gaan samenwerken’

Twitter wil meer inzetten op het gebruik van de locatie van twitteraars, en gaat daarom samenwerken met Foursquare.

Bron: Nutech.nl

Facebook-app maakt foto’s automatisch mooier

De Facebook-app voor iOS en Android gaat foto’s automatisch beter maken, zonder tussenkomst van de gebruiker zelf. Foto’s konden altijd al worden aangepast, maar met de laatste update worden foto’s al direct aangepast, zonder tussenkomst van de gebruiker zelf.

Bron: Nutech.nl

 Terug

 Naar boven