24-30 juni 2019

online marketing nieuws en tips, onze top 5 van de week

 1. 'Google vervangt zoekicoon op zoekpagina door tekstknop'

  Google wil het vergrootglassymbool in het zoekveld mogelijk vervangen door tekst, namelijk het woord ‘Search’, schrijft 9to5Google.

 2. Gaan marketplaces shoppend Nederland veranderen?

  In de Beurs van Berlage gaf de crème de la crème van e-commerce in Nederland een uitgebreide update van de stand van zaken, tijdens Emerce eCommerce Live! 2019. Opvallend dit jaar was de focus op marketplaces, een trend die we al langere tijd zien in de markt. Hoe ga jij als merk of retailer om met marketplaces als Amazon en Bol.com en what’s in it voor jou? De potentie van marketplaces is enorm, maar zonder goed doordachte en berekende strategie, geen succes. Oftewel: verwerk je marketplacestrategie in je toekomstige digitale marketingstrategie. Eén ding is zeker: marketplaces, daar moet je mee aan de slag!

 3. Advertenties Amazon naar 40 miljard dollar in 2023

  Amazon controleert in 2023 8 procent van de markt door digitale advertenties van 520 miljard dollar. Dat is fors meer dan de 294 miljard van dit jaar, denkt Juniper Research.

 4. Europese toezichthouders en centrale banken kritisch op Facebook-munt

  De kritiek van Europese toezichthouders en centrale banken op de aangekondigde cryptomunt van Facebook stapelt zich dinsdag op. Ze vragen om meer details over Libra, en benadrukken dat goedkeuring van de munt zonder die extra informatie niet voor de hand ligt.

 5. Bill Gates noemt verliezen van Android met Microsoft 'zijn grootste fout'

  Microsoft-medeoprichter Bill Gates maakt in een interview met Village Global bekend dat hij het als zijn “grootste fout ooit” beschouwt dat Microsoft niet heeft kunnen worden wat Android nu is. Gates had graag gezien dat Microsoft het standaard besturingssysteem naast Apple was geworden, dat wat nu Android is. “In de softwarewereld zijn er afdelingen waarbij de winnaar alles in handen krijgt”, zegt hij. “Zeker wat betreft besturingssystemen. Dit had een overwinning voor Microsoft moeten zijn.”

 Terug

 Naar boven