17-23 juni 2019

online marketing nieuws en tips, onze top 5 van de week

 1. Firefox roept gebruikers op browser te updaten na beveiligingslek

  Mozilla heeft een nieuwe versie van zijn Firefox-browser uitgebracht vanwege een beveiligingslek. Gebruikers wordt aangeraden de browser snel te updaten. Mozilla meldt dat er een fout is ontdekt in zijn browser, die door kwaadwillenden kan worden misbruikt. De maker van Firefox heeft niet gezegd welk risico gebruikers precies lopen, wel zegt Mozilla bewijs te hebben dat het lek actief is misbruikt.

 2. Chrome beschermt voortaan gebruikers tegen phishing websites

  De huidige versie van Chrome bevat sinds vandaag een basisbescherming tegen phishing-aanvallen. Je hoeft niets in te schakelen: Google activeert het automatisch bij iedereen. Daarnaast lanceert het een extensie waar mensen malafide url’s kunnen rapporteren aan Google.

 3. ‘Amazon doet 10,2 miljard euro bruto-omzet in Duitsland’

  Amazon.de zou bijna een derde van de volledige Duitse e-commercemarkt voor zijn rekening nemen en daarmee twee keer zo groot zijn als Zalando. Dat kan worden afgeleid uit een reclamemailing gericht aan Duitse handelspartners.

 4. Facebook komt met betaaldienst gebaseerd op eigen cryptomunt

  Na veel geruchten heeft Facebook zijn eigen cryptomunt aangekondigd. De digitale valuta gaat libra heten en moet vanaf 2020 beschikbaar zijn via Facebooks eigen betaaldienst Calibra, maakte het bedrijf dinsdag bekend.

 5. Google verwijderde afgelopen jaar drie miljoen nepbedrijven van Maps

  oogle heeft het afgelopen jaar meer dan drie miljoen nepbedrijven van Google Maps verwijderd, meldt het bedrijf vrijdag in een blogpost. Het gaat om niet-bestaande bedrijven die door gebruikers op Google Maps worden geplaatst om fraude mee te plegen. Dit doen zij bijvoorbeeld door geld te vragen voor gratis diensten of geld af te troggelen van nietsvermoedende consumenten.

 Terug

 Naar boven