15-21 november 2014

online marketing nieuws en tips, onze top 5 van de week

‘Facebook werkt aan zakelijk sociaal netwerk’

Facebook wil gebruikers winnen in de kantoorwereld. Daarom werkt het bedrijf aan een zakelijk sociaal netwerk dat onder meer met Linkedin moet concurreren.

Bron: Nutech.nl

Zoekresultaten Google vallen onder vrijheid van meningsuiting

Google mag de volgorde van de zoekresultaten zelf bepalen omdat dit valt onder vrijheid van meningsuiting. Dat oordeelt een rechter in San Francisco, zo melden Amerikaanse media.

Bron: Nutech.nl

Mozilla ruilt Google in voor Yahoo als zoekmachine voor Firefox

Mozilla en Google hebben besloten een tien jaar durende samenwerking niet langer voort te zetten. Voor webbrowser Firefox wordt in ieder geval in de Verenigde Staten voortaan Yahoo als standaardzoekmachine meegeleverd. De twee bedrijven hebben hiervoor een vijfjarige overeenkomst gesloten.

Bron: Techzine

Twitter maakt alle tweets sinds 2006 doorzoekbaar

Twitter heeft zijn zoekmachine een update gegeven, waardoor nu alle tweets sinds de lancering in 2006 te doorzoeken zijn. Twitter sloeg alle tweets altijd al op, maar die waren niet altijd te doorzoeken. In de zoekresultaten werden nooit tweets van meer dan een paar weken oud getoond.

Bron: Nutech.nl

‘Europese netneutraliteit opnieuw ter discussie’

Het voorstel van eurocommissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) voor Europese netneutraliteit wordt herzien, waardoor netneutraliteit opnieuw ter discussie staat. In april van dit jaar stemde het Europees Parlement nog in met een voorstel van Kroes voor Europese netneutraliteit, dat tevens een einde aan roamingkosten binnen Europa maakt. Netneutraliteit bepaalt dat providers geen diensten of toepassingen op het internet mogen belemmeren. Alle data moet gelijk worden behandeld.

Bron Nutech.nl

 Terug

 Naar boven