25 november-2 december 2019

online marketing nieuws en tips, onze top 5 van de week

 1. Europa begint vooronderzoek datamonopolie Google

  De Europese Commissie is een vooronderzoek begonnen naar een mogelijk datamonopolie van Google. Dat kan uitmonden in het allesoverkoepelende proces dat paal en perk stelt aan de onstopbare datahonger van technologiegiganten.

 2. 'YouTubers in Nederland bezorgd door strengere regels rond kinderen'

  YouTubers in Nederland maken zich zorgen door strengere regels rond video’s gericht op kinderen, blijkt uit een rondgang van de NOS. In januari gaan nieuwe regels gelden waardoor video’s gericht op kinderen aan banden worden gelegd.

 3. Consumentenbond: meeste kortingen Black Friday niet spectaculair

  De kortingen die winkeliers gaven tijdens Black Friday waren nauwelijks hoger dan in de rest van het jaar. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De meeste kortingen waren rond de 20 procent.

 4. Twitter verwijdert inactieve accounts nog niet om overleden gebruikers

  Twitter gaat voorlopig nog geen inactieve accounts verwijderen, meldt het platform woensdag. Zolang er geen manier is om accounts van overleden gebruikers te bewaren, stelt Twitter de opruimactie uit.

 5. 'Videoapp TikTok heeft miljoen gebruikers in Nederland'

  De sociale videoapp TikTok heeft in Nederland op dit moment ruim 1 miljoen gebruikers, concludeert marktonderzoeker Multiscope op basis van een onderzoek onder 1.562 volwassen Nederlanders. Uit hetzelfde panel zijn daarnaast 349 ouders met kinderen ondervraagd, omdat de app voornamelijk populair is onder de jeugd.

 Terug

 Naar boven