25-31 maart 2019

online marketing nieuws en tips, onze top 5 van de week

 1. Brussel stemt voor nieuwe auteursrechtenwet met 'uploadfilter'

  Het Europese Parlement heeft dinsdag voor de nieuwe auteursrechtenwet gestemd. Dit betekent dat het omstreden ‘uploadfilter’ van kracht wordt.

 2. Google maakt Gmail interactiever

  Google wil zijn maildienst Gmail interactiever maken. Het idee is dat gebruikers niet meer van app hoeven te wisselen als ze een bepaalde taak willen uitvoeren.

 3. Onderzoek: ‘Less is more is de nieuwe trend voor Instagram-marketing’

  ‘Less is more’ is de nieuwe trend op het gebied van Instagram-marketing. Dat stellen CRM-, marketing-, sales- en support-platform HubSpot en Mention in een nieuw rapport over marketingtrends in 2019. Het rapport is het eindresultaat van een wereldwijde analyse van 48 miljoen berichten en het Instagram-gedrag van ruim 300.000 topgebruikers.

 4. Omzet uit muziekstreams groeit naar bijna driekwart tot 128,6 miljoen

  Het aandeel dat streaming heeft in de omzet van de Nederlandse muziekindustrie is in 2018 gegroeid naar 128,6 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van branchevereniging NVPI die maandag openbaar zijn gemaakt. Het omzetaandeel uit streaming komt daarmee uit op 71,5 procent.

 5. Ziggo verhoogt internetsnelheid voor consumenten en ondernemers

  Ziggo zal in april de internetsnelheden voor ruim 2,4 miljoen consumenten en 130.000 bedrijven verhogen. Particuliere klanten met een Start, Complete of Max-pakket krijgen 25 procent meer downloadsnelheid tot 500 Megabit per seconde (Mbit/s). Bij zakelijke klanten met Complete of Max gaat deze met 20 procent omhoog tot maar liefst 600 Mbit/s.

 Terug

 Naar boven