25 februari-3 maart 2019

online marketing nieuws en tips, onze top 5 van de week

 1. YouTube schakelt reacties onder video's met jonge kinderen uit

  YouTube staat reacties onder video’s waarin jonge minderjarigen te zien zijn niet langer toe. Het videoplatform nam deze beslissing nadat eerder was gebleken dat een pedofielennetwerk de reactiemogelijkheid op YouTube misbruikte om video’s te vinden.

 2. 'Honderden Nederlandse websites plaatsen ongevraagd volgcookies'

  Ruim dertienhonderd Nederlandse sites plaatsen zogenoemde trackingcookies op de apparaten van gebruikers, ook als zij daar niet expliciet toestemming voor hebben gegeven, meldt de NOS op basis van eigen onderzoek.

 3. Google en Amazon investeren in ‘gedachtenlezer’

  De investeringstakken van Google en Amazon Alexa investeren mee in een grote ronde bij technologiebedrijf CTRL-Labs. Dat ontwikkelt technologie waarmee je apparaten kunt besturen met je gedachtes.

 4. 15 hilarische memes over Internet Explorer

  Oud, fout en in de vergetelheid rakend – je zou er bijna medelijden mee hebben. Wie had eind jaren 90 zien aankomen dat het dominante Internet Eplorer binnen twintig jaar volledig zou worden weggevaagd? Alleen stokoude omgevingen vereisen nog IE – zelfs Microsoft raadt bedrijven aan om IE toch echt niet meer te gebruiken.

 5. Google rolt 'abonneren via Google' uit in Nederland

  Google heeft ‘abonneren via Google’ beschikbaar gemaakt in Nederland. NRC Handelsblad is het eerste nieuwsmedium dat gebruikmaakt van de dienst, maakte Google Nederland-communicatiemanager Rachid Finge bekend via Twitter.

 Terug

 Naar boven