8-15 mei 2017

online marketing nieuws en tips, onze top 5 van de week

  1. Uitbraak WannaCry-ransomware: De feiten op een rij

    Op vrijdag 12 mei 2017 werden allerlei organisaties wereldwijd getroffen door de WannaCry-ransomware. Systemen van ziekenhuizen werden uitgeschakeld, autofabrieken stopten de productie, klanten van parkeergarages konden niet betalen, informatieborden van de Duitse spoorwegen werkten niet en er vond zelfs spoedoverleg in het Witte Huis plaats. Maar hoe zit het nu precies? Security.NL zet in dit artikel de feiten op een rij.

  2. YouTubers moeten minimaal 10.000 views hebben om geld te verdienen

    YouTube is druk bezig met het aanpassen van zijn dienst en community. Niet alleen is er nu een live TV-streaming feature geïntroduceerd, maar werkt het ook hard aan de detectie van ongeoorloofde content.  En YouTube introduceert een drempel om geld te kunnen verdienen met de site.

  3. 'Apple breidt team voor Street View-concurrent uit'

    Apple gaat met meer auto’s materiaal verzamelen voor een Street View-concurrent, die vermoedelijk aan Apple Maps wordt toegevoegd. Dat blijkt uit een bijgewerkte pagina op de Apple-website. In 2015 begon Apple met het verzamelen van foto’s voor zijn navigatiedienst. Hoewel daarbij niet expliciet werd gezegd waar de beelden voor worden gebruikt, wees de beschrijvende tekst op een Street View-achtige dienst.

  4. ACM wil meer transparantie bij online beoordelingen

    Toezichthouder ACM wil meer transparantie bij alle partijen die betrokken zijn bij het verzamelen, publiceren en beheren van online beoordelingen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft in haar marktverkenning weliswaar geen aanwijzingen gevonden dat er bij online beoordelingen op dit moment zaken structureel mis gaan, maar wil de komende tijd  consumenten beter informeren.

  5. Helft van Nederlandse verwijderverzoeken bij Google wordt ingewilligd

    Nederlanders vroegen Google in de afgelopen drie jaar om 113.828 links te verwijderen. Iets minder dan de helft van de verzoeken werden ingewilligd door het bedrijf. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de techgigant. In totaal ontving Google 32.661 verwijderverzoeken van Nederlandse gebruikers. Daarbij werd gevraagd om in totaal 113.828 links te verwijderen.

 Terug

 Naar boven