17-24 maart 2019

online marketing nieuws en tips, onze top 5 van de week

 1. Videostreaming in 2018 voor het eerst groter dan traditionele televisie

  Het aantal abonnementen op videostreamingdiensten was in 2018 wereldwijd voor het eerst groter dan het aantal abonnenten op traditionele kabeltelevisie, meldt de Motion Picture Association of America (MPAA).

 2. Google krijgt nieuwe miljardenboete van EU

  Google heeft wederom een miljardenboete gekregen van de Europese Commissie. Ditmaal legt Eurocommissaris Margrethe Vestager het bedrijf een boete van 1,49 miljard euro op voor misbruik van zijn machtspositie op de online advertentiemarkt. Google zou zijn machtspositie gebruikt hebben om andere advertentiebedrijven te benadelen.

 3. WhatsApp laat in test zien hoe vaak berichten zijn doorgestuurd

  WhatsApp test een functie waarmee de app inzichtelijk maakt hoe vaak een bericht is doorgestuurd, ontdekte WABetaInfo in een b├Ętaversie van de chatapp op Android-telefoons.

 4. Meer zakelijke reclameopties op LinkedIn

  LinkedIn breidt uit met drie nieuwe reclameopties zodat zakelijke adverteerders betere en bredere campagnes kunnen opzetten.

 5. Honderden miljoenen wachtwoorden Facebook en Instagram gelekt

  Facebook heeft jarenlang wachtwoorden van naar verluidt honderden miljoenen Facebook- en Instagram-gebruikers onbeveiligd opgeslagen. Ook zouden twintigduizend Facebook-medewerkers toegang tot de databases hebben gehad, meldt beveiligingsonderzoeker Brian Krebs donderdag.

 Terug

 Naar boven