10 juni - 7 juli 2014

online marketing nieuws en tips, onze top 5 van de maand

‘Facebook onderwierp mensen aan talloze psychologische onderzoeken’

Deze week kwam Facebook in opspraak nadat het Data Science-team bekendmaakte in 2012 een onderzoek onder een klein percentage van de gebruikers uitgevoerd te hebben. Volgens ex-medewerkers van Facebook is dit echter het topje van de ijsberg en zijn er talloze onderzoeken uitgevoerd.

Bron: Nutech.nl

Furieuze Amerikanen eisen tekst en uitleg van Facebook

Privacygroep EPIC wil dat de Amerikaanse toezichthouder FTC gaat optreden tegen Facebook. Het sociaal netwerk heeft “moedwillig met de gedachten van mensen gerotzooid” in een geheim onderzoek dat zonder instemming van deelnemers plaatsvond.

Bron: Webwereld

‘Facebook werkt aan zakelijke variant’

Facebook werkt aan een zakelijk variant van het sociale netwerk. Mogelijk moet ‘FB@Work’ gaan concurreren met Linkedin.

Bron: Nutech.nl

Google slaat terug bij verwijderen zoekresultaten van personen

Europese burgers hebben het recht om zoekresultaten die op zichzelf van toepassing zijn uit de zoekmachines te laten verwijderen, Google mag dit alleen weigeren als de zoekresultaten nog steeds relevant of actueel zijn, zo oordeelde het Europese Hof in mei van dit jaar. Google kiest echter voor een weg waarmee de wet wordt nageleefd maar waarbij ook meteen het omgekeerde effect wordt veroorzaakt.

Bron: Techzine.nl

Google haalt auteursfoto’s Google+ uit zoekresultaten

Google toonde een periode de foto van de auteur bij nieuwsberichten en andere artikelen in zijn zoekresultaten, maar stopt daar nu weer mee.

Bron: Nutech.nl

 Terug

 Naar boven