11-17 februari 2019

online marketing nieuws en tips, onze top 5 van de week

 1. LinkedIn doet proef met live video’s

  LinkedIn voert proeven uit met een eigen livevideofunctie. Het sociale netwerk voor professionals lanceert deze week nog LinkedIn Live, een tool die het mogelijk maakt voor gebruikers en voor bedrijven om real-time video uit te zenden voor selecte groepen mensen of voor LinkedIn-gebruikers van over heel de wereld.

 2. 'Twitter bewaart verwijderde privéberichten van gebruikers jarenlang'

  Twitter zou door gebruikers verwijderde privéberichten jarenlang op zijn servers bewaren. Dat ontdekte onderzoeker Karan Saini, meldt TechCrunch. Het sociale netwerk bewaarde ook berichten die werden verstuurd door accounts die later zijn opgeheven of door Twitter zijn verbannen.

 3. Boete voor Facebook om privacyschending loopt in miljarden

  De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) en Facebook zijn aan het onderhandelen over de hoogte van de boete vanwege het schenden van privacy van gebruikers. Facebook zou miljarden dollars moeten betalen als het aan de Amerikaanse toezichthouder ligt.

 4. Online omzet in 2018 gemiddeld 17,6 procent hoger

  In 2018 was de Nederlandse online omzet 17,8 procent hoger dan in 2017. Webwinkels hebben ruim 13 procent meer omgezet, zo blijkt uit gegevens van het CBS.

 5. EU bereikt akkoord over omstreden 'uploadfilter' en 'linktaks'

  Europese onderhandelaars zijn het eens geworden over de linktaks en het zogeheten uploadfilter, waarbij techbedrijven als Google en Facebook aansprakelijk worden voor materiaal dat gebruikers delen.

 Terug

 Naar boven