29 oktober-4 november 2018

online marketing nieuws en tips, onze top 5 van de week

 1. Instagram test reclame voor Stories van bedrijven

  Instagram was al strategisch belangrijk voor Facebook, maar nu moet het ook meer financieel gaan bijdragen aan de resultaten. Het bedrijf test een nieuwe vorm van reclame voor bedrijven op Instagram.

 2. Elke dag 2 miljard mensen op Facebook, WhatsApp en Instagram

  De sociale media van Facebook worden volgens het bedrijf dagelijks door gemiddeld twee miljard mensen gebruikt. Naast Facebook vallen ook WhatsApp, Instagram en Messenger onder de sociale media van het bedrijf.

 3. 'Meer Nederlanders bellen en kijken tv via internet'

  Meer Nederlanders gebruiken internet om te bellen en om televisie te kijken. Vooral onder jongeren is een stijging te zien. Ruim de helft (55 procent) van de Nederlanders belt inmiddels via het internet, blijkt uit cijfers van het onderzoek ICT-gebruik van huishoudens en personen 2018 dat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag publiceert. In 2012 belde nog 23 procent van de bevolking van twaalf jaar of ouder via internet.

 4. Twitter laat gebruikers nepaccounts rapporteren

  Twitter-gebruikers kunnen voortaan melden wat voor spamaccounts ze zien. Gebruikers die in het vervolg spam willen melden, kunnen specifieker laten weten waarom ze denken dat een account verdacht is.

 5. 12% Twitter-berichten overschrijdt voormalige limiet van 140 tekens

  Van alle berichten die op Twitter verstuurd worden, bestaat 12 procent uit meer dan 140 tekens. Een jaar geleden verdubbelde Twitter de limiet voor een tweet van 140 naar 280 karakters.

 Terug

 Naar boven