13-19 mei 2014

online marketing nieuws en tips, onze top 5 van de week

Google moet privacyschendende zoekresultaten verwijderen

Zoekmachines kunnen worden verplicht om zoekresultaten te verwijderen, als deze de privacy van Europese personen schenden. Dat oordeelt het Europese Hof van Justitie dinsdag, in een zaak die een Spaanse man aanspande tegen Google.

Bron: Nutech.nl

Google maakt tool om jezelf uit zoekresultaat te halen

Google werkt aan een online tool om jezelf uit de zoekresultaten te laten filteren. De tool wordt ontwikkeld naar aanleiding van de uitspraak van het Europees Hof dat burgers het recht hebben ‘vergeten’ te worden.

Bron: Webwereld

‘Facebook komt opnieuw met een concurrent voor Snapchat’

Vooralsnog is Facebook er niet in geslaagd om het Snapchat erg moeilijk te maken. Het sociale netwerk laat het daar naar verluidt niet bij zitten en zou een tweede poging doen om een concurrent voor Snapchat te introduceren. Onder de codenaam Slingshot zou Facebook opnieuw een concurrent voor Snapchat maken, welke gebruikers in staat stelt om content met anderen te delen, om deze vervolgens weer automatisch te laten verwijderen.

Bron: Techzine

WeChat drukt WhatsApp weg

Facebook tikte het duizelingwekkende bedrag van 19 miljard neer voor dé sms-vervanger WhatsApp. Maar in het Verre Oosten groeit een serieuze concurrent. Die concurrent heet WeChat. Het bedrijf richt zich onder de lokale naam Weixin vooral op de Chinese markt, maar hoopt op meer. Uit de laatste cijfers van eigenaar Tencent blijkt dat de crossplatform berichtendienst is gegroeid naar 396 miljoen actieve maandelijkse gebruikers. Daarmee komt het gebruikersaantal steeds dichter in de buurt van WhatsApp, dat nu wereldwijd 465 miljoen accounts heeft.

Bron: Webwereld

‘Twitter overweegt Soundcloud over te nemen’

Twitter zou overwegen muziekdienst Soundcloud over te nemen. Eerder dit jaar stopte Twitter met zijn eigen muziekdienst #Music.

Bron: Nutech.nl

 Terug

 Naar boven