27 mei - 2 juni 2014

online marketing nieuws en tips, onze top 5 van de week

Google bedolven onder formulieren voor wissen resultaten

Google’s nieuwe ‘wisformulier’ voor zoekresultaten is op de eerste dag al ruim 12.000 keer gebruikt.
Google zette vrijdag een formulier online waarmee gebruikers verzoeken kunnen indienen om zoekresultaten die de privacy schenden en niet meer relevant zijn te verwijderen. Op de eerste dag leidde dat al tot 12 duizend verzoeken, veel meer dan normaal. Dat meldt de New York Times op basis van een anonieme bron.

Bron: Webwereld

Marktplaats geeft privégegevens gebruikers prijs

Marktplaats blijkt privégegevens van derden mee te leveren aan mensen die hun eigen gegevens opvragen bij de verkoopsite. Dat ontdekte Douwe Schmidt van burgerrechtenbeweging Bits of Freedom, die voor De Correspondent zijn eigen gegevens opvroeg bij Marktplaats.

Bron: Nutech.nl

Microsoft gaat aandringen op nieuwste IE

Microsoft is erop gebrand komende tijd gebruikers van Internet Explorer naar de laatste versie te krijgen. Van IE zijn nog relatief veel oude versies in omloop. 71 procent van alle gebruikers van Internet Explorer gebruikt een oudere versie. Slechts 29 procent gebruikt de voor Windows 7 en 8 geschikte Internet Explorer 11 en dat is Microsoft een doorn in het oog.

Bron: Webwereld

Meer dan 5 miljoen Nederlanders op Linkedin

Social media-platform Linkedin heeft de mijlpaal van 5 miljoen leden in Nederland bereikt. Dat meldde de netwerksite woensdag. De groei van het aantal leden in Nederland gaat nog steeds gestaag door”, aldus een woordvoerster.

Bron: Nutech.nl

Nieuwe wetgeving ingrijpend voor webshops

In minder dan een maand krijgen internetondernemers te maken met nieuwe wetgeving die de consument beter moet beschermen op basis van de in 2011 vastgestelde Richtlijn Consumentenrechten (2011/83/EC). Dit kan grote gevolgen hebben voor met name webshops.

Bron: Emerce

 Terug

 Naar boven