22-28 oktober 2018

online marketing nieuws en tips, onze top 5 van de week

  1. Google geeft gebruikers verregaande controle over zoekgegevens

    Google heeft een aantal nieuwe functies geïntroduceerd die het makkelijker moeten maken voor gebruikers om hun data te beheren. Your Data in Search, zoals de functie heet, stelt gebruikers ertoe in staat hun recente zoekactiviteit te bekijken en verwijderen. Daarnaast krijgen ze eenvoudig toegang tot de meest relevante privacyinstellingen binnen hun Google Account.

  2. 'YouTube kan niet voldoen aan 'uploadfilter' van nieuw auteursrecht'

    Google, de eigenaar van videoplatform YouTube, zou naar eigen zeggen niet kunnen voldoen aan de geplande hervorming van het Europese auteursrecht, waaronder het omstreden ‘uploadfilter’. “Het is een onmogelijke klus”, zeggen bronnen binnen Google tegen Bright. Het bedrijf zou daarom “vergaande acties” overwegen om te laten weten dat het bedrijf niet aan de wet kan voldoen.

  3. Instagram vergroot druk op krimpend Facebook

    Amerikaanse tieners haken af bij profielensite Facebook. Slechts vijf procent noemt het zijn favoriete sociale platform. Van de vijftienjarigen logt 28 procent maandelijks nog wel eens in.

  4. Snapchat verloor afgelopen kwartaal twee miljoen gebruikers

    Snapchat-moederbedrijf Snap zag het aantal gebruikers in het derde kwartaal van 2018 slinken. Wel behaalde het bedrijf een hogere omzet dan vooraf door analisten werd verwacht.

  5. 'Kinderen besteden meer tijd aan smartphone dan aan buiten spelen'

    Kinderen zouden meer met hun telefoon spelen dan dat ze buiten spelen. Dagelijks besteden Nederlandse kinderen gemiddeld 2,5 uur aan smartphones of tablets, meldt internetbeveiligingsbedrijf Symantec woensdag op basis van een enquête.

 Terug

 Naar boven