12-19 mei 2019

online marketing nieuws en tips, onze top 5 van de week

 1. Google beperkt Huaweis toegang tot besturingssysteem Android

  Google heeft de toegang van telefoonmaker Huawei tot het besturingssysteem Android beperkt, bevestigt het bedrijf maandag na berichtgeving door persbureau Reuters en het Amerikaanse medium The Verge.

 2. ‘Sociale media gewantrouwd als nieuwsbron’

  Sociale media worden in Nederland niet echt vertrouwd als nieuwsbron. Uit een media-onderzoek onder duizend deelnemers, uitgevoerd door Panel Inzicht in opdracht van NU.nl, blijkt dat media zoals kranten, televisie en nieuwsapps door een grotere groep als betrouwbaar worden gezien.

 3. Google Shopping krijgt een facelift

  Google steekt product- en prijsvergelijker Shopping later dit jaar in het nieuw. Behalve een nieuwe interface en aanwijzigingen naar de online en offline beschikbaarheid van producten verbreedt Google ook het bereik. Suggesties van Shopping worden ook onderdeel van Search, Images, YouTube en Google Assistent.

 4. Twitter deelde locatiegegevens van iPhone-gebruikers met derden

  Twitter heeft per abuis de locatiegegevens van gebruikers van zijn iPhone- en iPad-app gedeeld met derden, maakt het bedrijf maandag bekend op zijn website.

 5. Bitcoin-gekte barst weer los

  De cryptomunt heeft de 7000 euro-grens ruimschoots gepasseerd. Het ziet er naar uit dat de cryptowinter voorbij is. Bitcoin zit weer flink in de lift en blijft naar stijgen. Gebruikers trekken de portemonnee weer en ook altcoins zitten weer in de lift.

 Terug

 Naar boven