12-18 november 2018

online marketing nieuws en tips, onze top 5 van de week

 1. 'Nederlanders verlaten Facebook vanwege gebrek aan vertrouwen'

  Nederlanders stoppen vaker met Facebook vanwege een gebrek aan vertrouwen in het sociale netwerk, blijk uit onderzoek van Newcom.

 2. Google Maps krijgt chatfunctie bedrijven

  Google rolt internationaal een nieuwe functie van Maps uit waarmee gebruikers van de landkaartendiensten kunnen chatten met bedrijven die erop vermeld staan.

 3. Google werkt aan optie voor reacties bij zoekresultaten

  Google werkt mogelijk aan een optie om reacties te plaatsen bij zoekresultaten. Voorlopig lijkt dat alleen voor sportwedstrijden te gelden.

 4. Hoe gaat het met GDPR/AVG, een half jaar na D-Day?

  Marketeers in heel Europa raakten dit voorjaar flink in paniek door de invoering van privacy-richtlijn GDPR, in Nederland beter bekend als de AVG. Na de deadline werd het echter stil. Hoe staan we er een half jaar later voor? Online Tuesday maakte de balans op, met een DDMA-jurist en drie ervaringsdeskundigen.

 5. YouTube overweegt videoblokkade in Europa wegens nieuwe wet

  De CEO Susan Wojcicki van YouTube waarschuwt voor grote negatieve gevolgen van het nieuwe Europese auteursrecht, waar het omstreden ‘uploadfilter’ onder valt. Wojcicki waarschuwt in een open brief voor “onbedoelde consequenties” van artikel 13. Dat onderdeel van de herziening van het Europese auteursrecht wordt ook het ‘uploadfilter’ genoemd.

 Terug

 Naar boven