15-21 oktober 2018

online marketing nieuws en tips, onze top 5 van de week

 1. DuckDuckGo naar 30 miljoen zoeksessies

  De privacyvriendelijke zoekmachine DuckDuckGo is het afgelopen jaar met 50 procent gegroeid naar 30 miljoen dagelijkse zoeksessies.

 2. Budget voor search advertising blijft ook in Nederland toenemen

  Uit alweer de vierde Search Advertising Study van IAB Nederland en DDMA blijkt dat adverteren via Google en Bing nog altijd ongekend populair is. Bijna alle respondenten (93%) van het onderzoek aan dat de verwachting is over 2018 meer uit te geven aan search advertising dan in de voorgaande jaren.

 3. Google-CEO spreekt voor het eerst over Google in China

  Google-CEO Sundar Pichai heeft voor het eerst in het openbaar gesproken over de plannen van de internetgigant om zich opnieuw op de Chinese markt te betreden. De plannen – die intern bekend staan als Project Dragonfly – zorgden eerder voor veel kritiek onder onder meer werknemers van het bedrijf en het Witte Huis.

 4. 'Nederlanders nauwelijks op de hoogte van nieuwe rechten privacywet'

  Vrijwel alle Nederlanders zijn op de hoogte van het bestaan van de nieuwe privacywet AVG, maar de meerderheid blijkt niet bekend met de rechten die de wet hen geeft.

 5. Update Chrome-browser voegt scherm-in-schermmodus toe

  Googles webbrowser Chrome heeft in de nieuwste versie voor laptops en pc’s ondersteuning toegevoegd voor scherm-in-scherm. Met de modus kunnen gebruikers een video verkleinen en in een hoek van het scherm plaatsen. Die blijft vervolgens staan als andere vensters of programma’s worden geopend.

 Terug

 Naar boven