19-25 november 2018

online marketing nieuws en tips, onze top 5 van de week

 1. Consumentenbond waarschuwt voor malafide webshops

  De Consumentenbond waarschuwt consumenten die kerstinkopen willen doen voor nepwebshops. Die worden in december online gezet om consumenten tijdens de feestdagen op te lichten.

 2. ‘Google blijft Europese prijsvergelijkers benadelen’

  Veertien Europese prijsvergelijkingssites beschuldigen Google in een open brief van het ongewijzigd misbruiken van zijn marktmacht met Google Shopping. Sinds de monopolie-uitspraak van de Europese Commissie is er in de praktijk weinig veranderd, betoogt onder meer Vergelijk.nl.

 3. LinkedIn berispt om gebruik miljoenen e-mailadressen op Facebook

  LinkedIn heeft e-mailadressen van ongeveer achttien miljoen mensen, die niet op het platform geregistreerd waren, gebruikt om hen te benaderen via Facebook.

 4. 'Drie kwart van jongeren herkent Instagram-sponsoring niet'

  Drie kwart van de Nederlandse jongeren heeft het niet door wanneer een bericht op Instagram gesponsord is, blijkt uit onderzoek van Kantar Public (voorheen TNS Nipo) dat dinsdag is gepubliceerd in het kader van de Week van de Mediawijsheid.

 5. Shopfuncties Instagram verder uitgebreid

  Instagram breidt de mogelijkheden voor e-commerce op zijn platform verder uit. Afgelopen week werden weer nieuwe functies geïntroduceerd die gebruikers moeten bewegen om meer producten te bestellen.

 Terug

 Naar boven