29 april - 5 mei 2014

online marketing nieuws en tips, onze top 5 van de week

Browseroorlog: Chrome passeert Firefox

Googles browser Chrome rukt verder op. Volgens Net Applications is Chrome wereldwijd goed voor 17,9 procent van het desktopverkeer. Het is ook de eerste keer dat Chrome Firefox passeert.

Bron: Emerce

‘Google-loginknop vervangt koppeling met Google+’

Google gaat zijn loginknop voor gebruik op andere sites mogelijk aanpassen om de nadruk op Google+ te verwijderen. Het gerucht zou stroken met eerdere berichten dat Google minder nadruk wil leggen op zijn sociale netwerk.

Bron: Nutech.nl

‘Webwinkel haalt fysieke winkel volgend jaar in’

In 2015 zijn er meer online winkels dan fysieke winkels. Nederland telt intussen bijna 60.000 webwinkels die tastbare producten verkopen.

Bron: Webwereld

Twitter groeit minder hard

Twitter is de grens van 255 miljoen maandelijks actieve gebruikers gepasseerd, maar het sociale netwerk heeft moeite om zijn explosieve groei van de eerste jaren door te zetten. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van Twitter over het eerste kwartaal van 2014. Van die 255 miljoen gebruiken 198 miljoen leden de mobiele apps.

Bron: Nutech.nl

Twitter test een nieuwe mute-functionaliteit

In sommige Twitter-clients die niet door Twitter zelf worden gemaakt is het al mogelijk om gebruikers of onderwerpen te muten (negeren). Als je een gebruiker mute blijf je deze wel gewoon volgen maar worden zijn of haar Tweets niet langer getoond in je timeline. Bij het muten van een onderwerp worden alle Tweets met dat onderwerp niet langer getoond.

Bron: Techzine

 Terug

 Naar boven