10-16 december 2018

online marketing nieuws en tips, onze top 5 van de week

 1. Nederlandse privacywaakhond ontvangt 10.000 klachten sinds AVG

  Bijna tienduizend mensen hebben in het afgelopen half jaar een privacyklacht ingediend bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Dat meldt de toezichthouder donderdag in een rapportage. Sinds 25 mei is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Mensen die vermoeden dat de verwerking van hun persoonsgegevens in strijd is met de privacywet, kunnen bij de AP een klacht indienen. In de afgelopen zes maanden namen 22.679 mensen en organisaties contact op met de AP, van wie 9.661 een klacht indienden.

 2. Stekker gaat al in april uit Google Plus

  Google gaat zijn sociale netwerk Google Plus al in april sluiten, vier maanden eerder dan gepland, omdat wederom een ernstig lek is ontdekt.

 3. Facebook lekt foto's van maximaal 6,8 miljoen gebruikers

  Facebook heeft een bug ontdekt waardoor de foto’s van maximaal 6,8 miljoen gebruikers onbedoeld in handen zijn gekomen van andere apps. Het gaat om apps waarin gebruikers met hun Facebook-account kunnen inloggen en deze app vervolgens toegang tot hun foto’s gaven, maakt Facebook vrijdag bekend.

 4. Facebook test advertenties in zoekscherm

  De advertentiehonger van Facebook lijkt nog altijd niet gestild. Geconfronteerd met een tragere omzetgroei experimenteert Facebook momenteel met advertenties in zijn zoekscherm en in Marketplace, waar gebruikers tweedehands spullen aanbieden.

 5. Grote steden stoppen met wifitracking wegens privacybezwaren

  In verschillende grote steden stoppen bedrijven per direct met het volgen van bezoekers via wifitracking. De Autoriteit Persoonsgegevens zei eerder dat dat illegaal was.

 Terug

 Naar boven